20 Haziran 2017 Salı

Girişimciliğe ve hayata dair... Hüsnü Özyeğin'i anlatan kitap: "Bir Dünya Kurmak"


Gazeteci Rıdvan akar tarafından kaleme alınan "Bir Dünya Kurmak" kitabında, Türkiye'nin başarılı işadamlarından Hüsnü Özyeğin'in hayat hikayesi anlatılıyor. Özyeğin, Türkiye’nin en zengin işadamları sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Finansbank'ı sattıktan sonra FİBA Holding ile yatırımlarına devam ediyor. Özyeğin’in sosyal sorumluluk projeleri, Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluşu ile yoğunlaşarak devam ediyor.



HÜSNÜ ÖZYEĞİN'İN KİTAPTA YER ALAN "SON SÖZ"ÜNDEN ALINTILAR

“Yaşamınızda eğitimde elde edilen başarıyı önemsiyorsanız sadece eğitim gibi beşeri bir sermayeyle hayata başlayan genç bir adamın kariyerinde vardığı nokta cazip gelebilir.”

“Yaşamınızda maddi kazanımları başarının kriteri olarak görüyorsanız, bir diploma ile başlayan ve adını ‘Türkiye’nin en zengin işadamı’ sıralamasında ilk sıralara yazdıran bir yaşam öyküsü ilginizi çekebilir.”

"Başarı başkaları için bir şey yapmak, başkalarına yarar ve toplumsal katkı sağlamaktır diyenler açısından kitabın beşinci bölümünde çarpıcı örnekler ve yatırımlar var.”

“Mutlaka ve mutlaka sizi heyecanlandıran ve sevdiğiniz işi yapın. Bu zaten sizi başarıya götürecek olan ilk adımdır. Ve o sevdiğiniz işinizde çok çalışın, yılmayın. Bunun karşılığını mutlaka alacaksınız.”


0 comments:

Yorum Gönder