28 Mayıs 2018 Pazartesi

Joan Miró sergisi, Uniq Expo'da


Dünyanın en büyük 4. Miro koleksiyonu Uniq Expo'da... Sürrealist İspanyol sanatçı Joan Miro litografi ve gravür eserleri; Picasso&Miro arkadaşlığı eserler, fotoğraflar ve mektuplar... Uniq Expo, Joan Miró’nun en büyük grafik sanatı koleksiyonunu ağırlıyor. 300'den fazla orijinal eserin yer aldığı sergide çocuklar, özel bir alanda göz hizasına göre asılmış Joan Miró eserlerini ziyaret edip, Miró’nun eserlerini yaptığı litografi makinesi ile tanışarak hem eğleniyor hem öğreniyor. Sergi, 10 Mayıs 2018 – 2 Aralık 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

UNIQ MÜZE'YE NASIL GİDİLİR?

Uniq Expo Ziyaret Saatleri
Pazartesi : 12:00 – 18:00
Salı, Çarşamba, Perşembe : 10:00 – 18:00
Cuma, Cumartesi : 10:00 – 19:00
Pazar : 10:00 – 18:00

Bilet Fiyatları
/


İSTANBUL'DA İLK KEZ

Bu eserler ilk defa bir arada İstanbul’da sergilenecekler. Sergi çocukluğun rolü, renkler, özgürlük, sürrealizm, sadelik ve İspanya gibi birçok tema çevresinde kurgulanıyor.

Günümüzde Joan Miro'nun eserlerine ayrılmış dünyada 3 mekân bulunuyor: Barselona’daki müzesi, İspanya Palma de Mallorca’daki evi, Fransa Saint-Paul-de-Vence’taki Maeght Vakfı. Uniq Expo dünyada Miro'nun eserlerine ayrılan 4. mekân ve hiçbir müze ustanın grafik eserlerini bu kadar geniş kapsamlı olarak sergilemiyor. Miro'nun 300 eserine paralel olarak koleksiyon Pablo Picasso’nun 20 çalışmasıyla tamamlanıyor. Sergide, bir alan fotoğraflar ve mektuplarla iki adamın arkadaşlığına ayrılacak.

Bu sergi, çocukların sanatı keşfetmelerini ve katılımda bulunmalarını sağlayacak bir eğitim ortamı görevi görecek. Tam olarak plastik sanatlar atölyeleri düzenlenmesi, bir teknik veya sanatsal tarzın öğrenilmesi değil söz konusu olan; daha çok hayal gücünü canlandırmak, çocukların bakışını eğitmek ve sanatçı gibi yaparak eğlenirken çalışmalarını daha iyi anlamak amaçlanıyor. Böylece çocuklar Miro'nun eserlerini görmeyi, hissetmeyi ve çözümlemeyi kendi başına öğreniyor

0 comments:

Yorum Gönder